Esch, Gestelseweg 4

Verkocht
  • Inhoud totaal: woning 615 m3
  • Woonoppervlakte: 163 m2
  • Perceelsgrootte: 2147 m2
  • Bouwjaar: 1999

Paradijselijk wonen in het groen! Een comfortabele woning met veranda, een heerlijke buitenruimte en grote garage, gemakkelijk om te bouwen tot kantoor of mantelzorgwoning, grenzend aan beschermd natuurgebied van Brabants Landschap.

Ben je op zoek naar een fijn huis met veel buitenruimte in een fantastische groene omgeving met schitterend uitzicht, gelegen op een groot kavel en toch niet afgelegen? Dan is dit jouw plek, want je loopt vanuit de tuin zó het bos in. Wil je een huis met direct ernaast een kantoor, een mantelzorgwoning, atelier of werkplaats? Dan zul je de grote separate garage met kantoorruimte, keuken en sanitair zeker op prijs stellen. Het bijgebouw biedt al deze mogelijkheden.

Dit huis staat niet meteen direct aan de weg, maar ligt achter een ander huis. Als je de oprit van circa 20 meter volgt, zie je een woning met schijnbaar een historische achtergrond. De stijl is klassiek met veel authentieke elementen, zoals een antieke ‘kloostervloer’ en een uit oude klinkers opgetrokken gemetselde toog naar de keuken. Veel bouwmaterialen zijn gerecycled uit een boerderij die hier ooit stond. Je zou het dan ook niet zeggen, maar het huis zelf is gebouwd in 1999. De rietgedekte buitenruimte dateert uit 2018, terwijl het bijgebouw in 2020 werd toegevoegd.

De recente bouw betekent ook dat de woning van alle gemakken is voorzien. Zo zijn de stenen- en plavuizenvloeren op de begane grond en de badkamervloer boven voorzien van vloerverwarming. Er is een centraal stofzuigsysteem (prettig voor wie last heeft van stofallergie), een centraal ventilatiesysteem (badkamer) en een alarminstallatie.

Laten we eens rondkijken in en om het huis.

Het gaat hier om een twee onder een kap woning, achter een ander huis gelegen en dus beschut van de Gestelseweg. Er is een oprit met veel eigen parkeerruimte. De mooie klassieke voordeur met decoratief bovenlicht geeft toegang tot een ruime hal met trapopgang en meterkast. De praktijk is echter dat deze voordeur nauwelijks wordt gebruikt, want iedereen komt altijd via de achterdeur binnen. Vanuit de hal leidt één deur naar een slaapkamer of chill room en een tweede deur naar de L-vormige woonkamer met open haard in klassieke schouw. In deze ruimten ligt een verwarmde natuurstenen kloostervloer. De woonkamer is lekker licht door ramen aan drie zijden, waaronder een grote schuifpui naar de zonnige veranda, met een geweldig onbelemmerd zicht op de diepe tuin en de bossen en weiden van Brabants Landschap.

Vanuit de woonkamer leidt een gemetselde boog naar de keuken, waar de fraaie vloer van antieke plavuizen opvalt. Tegen de wanden van de Tinello keuken staan kastjes met werkbladen van Belgisch hardsteen. De uitstraling is die van een oude kasteelkeuken, met zichtbare scharnieren, ronde deurknoppen en ladenknoppen in de vorm van Sint Jacobsschelpen. De keuken bevat een circa drie jaar oude Indesit vaatwasser, koelkast, vriezer, inductiekookplaat met afzuigschouw, en een oven. In de bijkeuken met deur naar de achtertuin zijn aansluitingen voor wasmachine en droger. Hier is ook een toiletruimte.

Op de verdieping is een overloop waar klassieke paneeldeuren leiden naar één grote en twee kleinere slaapkamers. Al deze kamers liggen deels onder de dakschuinte, waardoor een speelse indeling ontstaat, met kansen om veel bergruimte te creëren. De twee kleinere slaapkamers hebben elk een dakkapel. De grote slaapkamer heeft twee kantel/kiep-ramen en een walk-in closet. Op deze verdieping vind je verder een berg/cv-ruimte, een separate toiletruimte en een badkamer met twee wastafels, halfrond bad en aparte douchecabine. De badkamer heeft vloerverwarming en een handdoek-radiator.

Op de overloop is overigens ook nog een vlizotrap naar een riante, dubbele bergzolder. Flink wat extra vierkante meters voor koffers en andere zaken die je niet dagelijks nodig hebt.

Tot zover de woning zelf. Laten we het nu hebben over de échte attractie van dit huis; de buitenruimte. Een paradijs voor wie graag lekker buiten zit, in de schaduw of in de zon, om gezellig samen te genieten van de natuur. Met de super praktische en luxe bijgebouwen als extra kers op de taart.

Het feest begint al direct achter het huis, met een fraaie overkapping over de gehele lengte van het huis. Schuif de pui van de woon/eetkamer open en je woonruimte lijkt wel verdubbeld! Afhankelijk van het seizoen kun je dichter bij het huis in de schaduw zitten, of een paar meter verder in de zon. Je hebt uitzicht op een fraai gazon met bomen en heggen, rondom afgesloten met een hek. Handig om de hond los te laten. Achter in de tuin is een poortje dat uitkomt op een natuurgebied dat grenst aan dat van van Brabants Landschap, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Aan de voorkant is een eigen boomgaard, met onder andere peer-, appel- en sierkersenbomen.

Een andere optie voor beschermd buiten zitten is het rietgedekte buitenverblijf (2018). Een geweldige ruimte waar je met een flink gezelschap tot in de late uurtjes aan een grote tafel kunt genieten van de ingebouwde barbecue. Wordt het te koud? Dan zijn er speciale panelen beschikbaar om de complete tuinkamer af te sluiten. Zo kun je eventueel zelfs een gezamenlijk kerstdiner in dit tuinhuis gebruiken!

Tot slot nog bijzondere aandacht voor het tweede bijgebouw, wat nu in gebruik is als garage. Dit is gebouwd in 2020, op en top geïsoleerd en voorzien van alle installaties om er een autonome woning van te maken. Met een achteringang, eigen cv, meterkast, keukentje, toilet/doucheruimte en een kantoor met wastafel. Plus een enorme werkplaats met grote openslaande deuren en ramen rondom. Deze garage meet circa 7x8 meter en is – zeker samen met het inpandige kantoor van 15m2 – prima geschikt voor het creëren van een zelfstandige woning. Geheel gelijkvloers, dus ook te gebruiken door iemand die wat minder mobiel is. Kwestie van inrichten en aankleden.

Het mag duidelijk zijn dat dit huis legio mogelijkheden biedt voor mensen die naast hun woning veel extra ruimte nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een eigen bedrijfje runnen of de mantelzorg voor een familielid op zich nemen. Dit is een uitstekend uitvalsbasis, ook al omdat Esch met alle voorzieningen vlakbij is. Supermarkt, basisschool en kinderdagverblijf (worden in de toekomst vernieuwd), peuterspeelzaal, sportzaal, pannenkoekenhuis en café vind je allemaal op loopafstand. Het huis is heel gemakkelijk bereikbaar, want de oprit naar de A2 ligt slechts op 1 kilometer afstand, terwijl je door de vele bossen geen enkele last hebt van de A2. Boxtel en Vught liggen vlakbij en met de auto ben je binnen 15 minuten in het bruisende centrum van Den Bosch. Zowel de Zuidas van Amsterdam als de Coolsingel in Rotterdam zijn met de auto in ruim een uur te bereiken.

En maak je na een dag hard werken graag je hoofd helemaal leeg in de natuur, dan kun je hier heerlijk genieten van een (bos)wandeling in de nabijgelegen natuur; met aan de overzijde Landgoed Eikenhorst; een heerlijk wandelgebied waar de Essche stroom aanwezig is, het natuurgebied van het Brabants Landschap aan de achterzijde en de nabijgelegen Kampina. En voor een verfrissende duik in de zomermaanden is recreatieplas De Langsspier de uitgelezen plek om te midden van het groen te recreëren. De plas is op korte afstand van de woning gelegen tussen de Brabantse plaatsjes Boxtel en Esch.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF