Home > Een rijksmonument of gemeentelijk monument of landgoed verkopen.
Een rijksmonument of gemeentelijk monument of landgoed verkopen.

Een rijksmonument of gemeentelijk monument of landgoed verkopen.

Een rijksmonument of een gemeentelijk monument of landgoed verkopen is niet hetzelfde als de verkoop van een 'gewoon' huis. Al was het maar omdat u als eigenaar en verkoper van een monument een zekere verantwoordelijkheid hebt. U bent ook 'rentmeester' van dit erfgoed, met de verantwoordelijkheid om het monumentale pand door te geven aan toekomstige generaties. Daarom gaat u liefst met een makelaar in zee die gespecialiseerd is in de verkoop van monumentale panden en die op respectvolle manier uw monument aan geselecteerde potentiële kopers presenteert.

Het netwerk van een makelaar in monumenten en landgoederen

Den Hollander Vastgoed Wonen in Vught, makelaar in de verkoop van 'betere huizen', vaak gelegen op de meest idyllische plekjes van Brabant. Doordat we ons concentreren op de verkoop van uitzonderlijk onroerend goed, nemen wij ook regelmatig monumenten en landgoederen in de verkoop. Onze steeds wisselende portefeuille van dikwijls bijzondere monumentale panden trekt een bepaald soort geïnteresseerden aan. Wij hebben inmiddels een breed netwerk potentiële kopers die ons speciaal benaderen op zoek naar een buitengewone woning. Zij willen graag op stand wonen, liefst in een klassiek pand met historie en karakter, en hebben hiervoor ook het benodigde budget. Niet alleen voor de initiële aanschaf, maar zeker ook voor het aansluitende onderhoud en eventuele werkzaamheden die garant staan voor het behoud van het monument.

Wat maakt ons uniek?

Doordat wij ons volledig toeleggen op het segment van de betere huizen, hebben wij in al de 20 jaar dat we dit al doen een grote kennis en ervaring opgebouwd in dit hogere segment. Wat met name van belang is bij monumenten is onze bouwkundige kennis en onze kennis in het woud van verschillende subsidies regelingen  wat vooral van belang is bij Rijksmonumenten. Want hoeveel kopers weten dat de instandhouding- kosten van een rijksmonument voor een behoorlijk deel subsidiabel zijn? 
En welke kopers kennen de ruime fiscale voordelen van een NSW landgoed? Zo is het zeer aantrekkelijk vanuit estate planning een NSW landgoed te kopen omdat daarmee vermogen vrij naar de kinderen overgeheveld kan worden en schenk- en erfbelasting beperkt kan worden.

Netwerk van specialisten

In al de 20 jaar hebben wij een netwerk van specialisten opgebouwd die zeer deskundig zijn in de regelgeving en subsidie mogelijkheden van monumenten en landgoederen. Met deze specialisten informeren wij op het hoogste niveau zowel de verkoper als de koper zodat de verkoop of aankoop van uw monument of landgoed succesvol kan geschieden.

Uw monument te koop in Zuid-Nederland

Wilt u een monumentaal pand verkopen in ons werkgebied: Den Bosch, Vught, Tilburg, Eindhoven, Brabant en Zuid-Nederland? Geef de verkoop van uw monument of landgoed dan in handen van Den Hollander Vastgoed Wonen. Uw monument voelt zich vast thuis in onze actuele selectie gemeentelijke monumenten en rijksmonumenten.

Mag ik uw monument verkopen?

Mijn naam is Gijs den Hollander, makelaar in hart en nieren. Ons kantoor heeft als belangrijke eigenschappen: betrouwbaarheid en transparantie. U hebt bij de verkoop van uw monument via onze makelaardij op elk moment volledig inzicht in onze processen, zodat u steeds precies weet hoe het er voor staat. Wij zien het als onze dure plicht om uw monument onder te brengen bij een koper die er lang en gelukkig in kan leven en van zal genieten.

Neemt u contact met mij op? Dan kijken we samen hoe en aan wie wij uw monument het beste kunnen verkopen.