Sint Michielsgestel, Pijnappellaan 3

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 772 m3
  • Woonoppervlakte: 173 m2
  • Perceelsgrootte: 896 m2
  • Bouwjaar: 1970

Fijn en rustig wonen in dé villawijk van Sint-Michielsgestel op een mooi en zonnig perceel. Gedurende ruim 40 jaar is deze vrijstaande bungalow bewoond geweest door één en dezelfde familie. Een beter bewijs dat het hier heel prettig leven is, kunnen we eigenlijk niet bedenken.

De bungalow heeft een ruime L-vormige woonkamer, een praktisch ingerichte keuken, vier slaapkamers, twee badkamers en een vrijstaande garage. Alhoewel het merendeel van de kozijnen en ramen met HR++ glas geplaatst is in de periode 2014 tot 2017, vraagt het overige om een modernisering om volledig aan de moderne eisen te voldoen. Dit biedt de koper de kans om, geheel naar eigen smaak, de woning te personaliseren en te transformeren tot een fantastisch gezinshuis.

De zeer groene en rustige woonomgeving staat garant voor vele jaren woonplezier. Kinderen kunnen hier heerlijk ouderwets buitenspelen en lopend naar de basisschool. U woont op loopafstand van het buitengebied, waar de Esschestroom zijn weg door het landschap heeft gevormd. Er zijn vele (sport)verenigingen waaronder golf (golfclub De Dommel), voetbal, hockey, zwemmen en scouting in het dorp, net als supermarkten en winkels. Daarnaast bent u binnen 15 fietsminuten in het centrum van ’s-Hertogenbosch.

Laten we eens de indeling, details en de mogelijkheden van deze woning ontdekken….

Aan de voorzijde loopt u via het pad naar de overdekte entree. Hier biedt de in 2017 vernieuwde pui met grote ramen en voordeur u toegang tot de ruime hal met garderoberuimte, meterkast en toiletruimte. De kenmerkende elementen uit de jaren 70, waaronder de tegelvloer, zijn direct zichtbaar in de hal. De toiletruimte is voorzien van een wandcloset, wastafel, radiator en volledig betegelde wanden, compleet met een raampje voor natuurlijke verlichting en ventilatie.

De woonkamer is een ruime en lichte L-vormige ruimte, die toegankelijk is vanuit zowel de hal als de keuken. De vloer is hetzelfde als die in de hal, waardoor er een vloeiende overgang tussen de ruimtes ontstaat. De grote raampartijen rondom zorgen voor overvloedig daglicht dat de kamer binnenstroomt en tevens een gevoel van ruimtelijkheid creëert. De grote schuifpui (2014), compleet met hor, leidt naar het terras en de achtertuin, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Eveneens aan de achterzijde van de kamer bevindt zich het zitgedeelte. Hier zorgt een gashaard voor een aangename warmte. Aan de voorzijde, dicht bij de keuken, is het eetgedeelte gesitueerd. Hier zijn twee vaste kasten te vinden, handig geplaatst bij de deur die vanuit de keuken naar de woonkamer leidt.

De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is bereikbaar vanuit zowel de hal als de woonkamer. Het interieur is netjes, maar ook gedateerd. De wanden zijn deels betegeld, er ligt zeil op de vloer en in het lamellenplafond is een luik naar een bergvliering gemaakt. De dubbele wandopstelling bestaat uit diverse kasten en laden, kunststof werkbladen en 1 ½ spoelbak met afzetblad. Alle benodigde apparatuur van gerenommeerde merken is ingebouwd: een kookplaat (Siemens Studioline), Gaggenau afzuigkap, vaatwasser, koelkast en een oven (Siemens). Via een groot raam heeft u vanuit hier een fijn, groen uitzicht op de voortuin en het straatbeeld.

In de linkervleugel van de villa, eveneens met een lessenaarsdak, zijn de slaapkamers, badkamers, bijkeuken en een praktische bergkast gesitueerd. De raampartijen in de L-vormige hal zorgen voor een aangenaam natuurlijk lichtinval.

De bijkeuken, aan de voorzijde van de villa, is een functionele ruimte voorzien van de opstelling van de HR-ketel (Remeha Calenta, bouwjaar 2016) en de aansluitingen voor de wasapparatuur. Ook hier is, net als bij de entree, in 2017 een aluminium raamkozijn met HR++ beglazing geplaatst.

Aan de gang grenzen in totaal vier mooie slaapkamers, waarbij de master bedroom met eigen badkamer zich aan het einde van de gang bevindt. Deze grote kamer met zicht op en directe toegang tot de tuin heeft een royale maatvoering en beschikt over drie praktische inbouwkasten. In de aangrenzende badkamer zijn de wanden en vloer geheel betegeld en het raam met ventilatierooster zorgt voor prettige lichtinval. De ruimte is ingericht met een wastafel, een wandcloset, een ligbad met douchemogelijkheid en ingebouwde kranen, en een designradiator.

De drie andere slaapkamers, waarvan een zich aan de voorzijde bevindt en twee aan de tuinzijde, zijn te gebruiken als kinderkamer en/of werkkamer. De kamers aan de tuinzijde zijn voorzien van een inbouwkast, en hebben toegang tot de achtertuin. Tussen deze twee kamers bevindt zich de tweede, geheel betegelde badkamer. De ruimte is ingedeeld met een wastafel en een douche met thermostaatkraan.

Bijgebouwen:

Op het perceel staan twee bijgebouwen; een vrijstaande garage en een tuinhuis. De garage, te bereiken via een eigen oprit, is voorzien van elektra, verlichting en een elektrisch bedienbare kanteldeur. Aan de achterzijde van de garage zijn een van buitenaf bereikbare berging (met water en afvoer) en een overkapping/houtopslag met buitenkraan aanwezig. In de rechterhoek van de tuin staat een rechthoekig, houten tuinhuis van 4 x 3 meter voor onder meer de opslag van tuingereedschap.

De tuin:

Rondom de woning is een comfortabele en praktisch ingerichte tuin aanwezig. De dubbele oprit biedt ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en de tuin is aan de straatzijde omsloten door een taxushaag. De voortuin is aangeplant met een gazon, groenblijvende bomen en kleurrijke struiken. Hier ziet u onder andere mooie klimhortensia’s en plantenbakken met diverse beplanting. Aan de achterzijde ligt de hoofdtuin met een uitstekende zonligging. In deze geheel omsloten achtertuin ervaart u optimale privacy en geniet u volop van de zon, een gazon en een grote diversiteit aan beplanting met onder meer rododendrons, seringen en camellia’s. Het grote terras aan de achterzijde en het terras aan de zijkant nodigen u uit om van deze fantastische plek te genieten…

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF