Vught, Van Houwelingenplantsoen 2

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 664 m3
  • Woonoppervlakte: 180 m2
  • Perceelsgrootte: 1058 m2
  • Bouwjaar: 1949

Creëer zélf je droomwoning in dé villawijk van Vught.

Het gebeurt niet vaak dat een dergelijk object in het hart van de lommerrijke villawijk van Vught te koop is. Het gaat hier om een villa met een rijke geschiedenis van 75 jaar, gelegen op een perceel van ruim 1000 m2. Gedurende bijna 50 jaar is de woning met alle geluk bewoond geweest door één en dezelfde eigenaren. Nu is de tijd gekomen voor weer een nieuwe generatie die hier prachtig kan gaan wonen.

De huidige woning uitbouwen en renoveren
Het feit dat men zo lang op dezelfde plek blijft wonen, zegt wel iets over de heerlijke ligging van deze woning. Aan de andere kant moeten we constateren dat het huis al langere tijd niet is aangepast aan de moderne wooneisen. Anders gezegd; het dient volledig gemoderniseerd te worden. Het verbouwen en renoveren van de huidige woning is een flink project, met name interessant voor liefhebbers die houden van de prachtige architectuur van het huis en op zoek zijn naar een ruim huis met een goede indeling, waarbij door middel van het maken van een mooie uitbouw een prachtige leefkeuken met uitzicht over de tuin gecreëerd kan worden. En waar gemakkelijk naast de drie slaapkamers, die het huis nu heeft, in totaal vijf slaapkamers met een tweede badkamer gemaakt kunnen worden. En de tuin? Ja, ook de tuin biedt vele mogelijkheden. Je kunt ook deze weer geheel naar je eigen wensen vormgeven. Ons lijkt het leuk om achterin in de tuin een heerlijke barbecuehoek te maken, waar je aan het einde van een mooie zomerdag heerlijk kunt genieten en een mooi uitzicht hebt op je huis.

Locatie
De locatie verdient het ook om een nieuwe levensimpuls aan deze villa te geven. Immers, de villa wordt omgeven door andere mooie villa’s en ligt (zoals de straatnaam ook al aangeeft) aan een heel fijn plantsoen, wat een waar speelparadijs voor kinderen is en waar auto’s maar weinig komen. En daarnaast is Vught natuurlijk heel geliefd. Je bent van het huis zo in de Vughtse Heide, natuurgebied de IJzeren Man en uiteraard zijn alle winkels, scholen en sportverenigingen op korte afstand bereikbaar. Het is slechts 6 minuten fietsen naar Vught centrum. Lagere en middelbare scholen liggen op 3 minuten fietsen. Met de auto zit je binnen een minuut op de snelweg en sta je in 15 fietsminuten in het bruisende centrum van Den Bosch. Brainport Eindhoven ligt op 25 minuten en Amsterdam Zuid is in circa 1 uur rijden te bereiken. Het NS-station van Vught ligt op 5 minuten fietsen. Niet voor niets behoort Vught volgens het weekblad Elsevier dan ook tot de top van de leukste Brabantse gemeenten.

De villa
Maar goed, laten we de villa eens in detail gaan bekijken.
Bij het betreden van het perceel valt direct de oprit op, die leidt naar zowel de entree van de woning als naar de ruime tuin en grote garage. Na het openen van de karakteristieke blank gelakte houten voordeur kom je eerst in een tussenhal en daarna in de gang, die toegang geeft tot de zitkamer, de keuken, de wc, de trap naar de eerste verdieping en de kelder. De royale Z-vormige woonkamer vormt nu het centrale punt van de begane grond. Maar als je een leefkeuken gaat aanbouwen, zal de leefkeuken het centrale punt worden. In de zitkamer vind je een open haard en een grote erker aan de voorzijde, voorzien van houten kozijnen met dubbel glas en rolluiken; een perfecte plek om te zitten, te dagdromen of contact met de kinderen te hebben als zij heerlijk aan het spelen zijn op het mooie plantsoen aan de voorzijde. De woonkamer wordt daarnaast overspoeld met natuurlijk licht dankzij de vele raampartijen rondom, allemaal met stalen kozijnen, dubbele beglazing en charmante houten luiken aan de buitenzijde. Aangrenzend aan de woonkamer bevindt zich de keuken met een eenvoudig interieur, aansluitingen voor wasapparatuur en een deur naar het overdekte terras achter de woning. Bedenk hier je nieuwe leefkeuken over de gehele breedte van de woning met zicht op de tuin. En behalve een leefkeuken kan je hier ook nog een ruime bijkeuken aanbouwen. Zie je het voor je? Kinderen komen thuis, droppen al hun spullen in de bijkeuken en schuiven zo bij je aan in de keuken. Het lijkt ons een feest! Bekijk de impressie van de architect om alvast een idee te krijgen van wat je hier bijvoorbeeld kunt realiseren.

Op de verdieping wachten 3 ruime lichte slaapkamers, allen met praktische vaste kasten en voldoende raampartijen voor een prettige lichtinval, samen met een geheel betegelde badkamer in een frisse, lekker ouderwetse, witte kleurstelling. Deze badkamer, bereikbaar vanaf de overloop en de hoofdslaapkamer, is uitgerust met een whirlpoolbad, douche, wandcloset en wastafelmeubel met dubbele spoelbak en kastruimte. Natuurlijk licht en ventilatie worden verzorgd door twee ramen in deze ruimte.

Een afsluitbare trapopgang leidt naar de tweede verdieping waar een grote open zolder, met dakkapel aan voor- en achterzijde, een 2e badkamer en 4e slaapkamer, een scala aan mogelijkheden biedt, zoals een nieuwe indeling waarbij in plaats van één, twee slaapkamers gerealiseerd kunnen worden.

De tuin
De villa biedt ook buiten heel veel mogelijkheden. De tuin omringt de woning en is aan de voorzijde gescheiden van het trottoir door een laag sierhekwerk. Via de oprit bereik je de ruime garage en de achtertuin, welke enigszins lager is gelegen dan de woning. De tuin is ingericht met een gazon, volwassen beplanting, een overdekt terras dat direct toegankelijk is vanuit de keuken, en een overkapping in de hoek van de tuin waar de zon ondergaat. Deze ruimte leent zich uitstekend voor de realisatie van een buitenkeuken of barbecueplaats en met de juiste aandacht en een vleugje creativiteit kan de tuin getransformeerd worden tot een prachtig en functioneel verlengstuk van deze karakteristieke villa.

Bezichtigen? Neem contact op!

Maak van deze villa jouw droomhuis en geniet van de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.
Kom snel kijken en ontdek waarom deze villa de afgelopen 47 jaar een glimlach op het gezicht van zijn eigenaren heeft getoverd!

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF