Vught, Vijverbosweg 1

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 1169 m3
  • Woonoppervlakte: 269 m2
  • Perceelsgrootte: 889 m2
  • Bouwjaar: 2019

Luxe nieuwbouwvilla met complete extra woonruimte (mantelzorg, au pair, kantoor) en 17 meter lang verwarmd zwembad. 100% woongenot en extreem energiezuinig.

Als je nú je eigen huis mocht vormgeven, dan zou je het doen zoals deze villa: optimaal geïsoleerd, met zonnepanelen, warmtepomp en per kamer regelbare vloerverwarming en -koeling zodat de woning extreem energiezuinig is. En dat ondanks alle denkbare luxe apparatuur.
Daarnaast is er een geheel zelfstandige binnendoor bereikbare woonruimte met eigen voordeur en indien gewenst een eigen tuin: een perfecte oplossing voor wie bijvoorbeeld een familielid woonruimte met mantelzorg wil bieden. Maar ook ideaal als woning voor een au-pair of om te gebruiken als zelfstandige kantoorruimte.

Vanaf de oprit kom je langs een massieve houten voordeur binnen in een ruime hal met garderobe, meterkast en toiletruimte. Recht tegenover de voordeur bieden dubbele schuifdeuren brede toegang tot de eetkeuken, die vooral indruk maakt door de hoge vide met grote ramen, voor een prachtige lichtinval. Twee van die ramen zijn overigens ook deuren naar de tuin. In het eetgedeelte is ruimte voor een grote, gezellige tafel, al kun je ook prima aan de bar van het kookeiland eten. De keuken is volledig ingericht met Miele-apparatuur: inductiekookplaat met geïntegreerde recirculatie kap in het kookeiland, hogedruk stoomoven, combi-oven en vaatwasser tegen de wand, waar ook een granieten werkblad met spoelbak is, voorzien van Quooker Cube, voor koud, bruisend, warm én kokend water naar keuze. In de keuken liggen grote tegels, makkelijk in het onderhoud.

Achter de keuken aan de voorkant van het huis is een rustige bibliotheek, eventueel ook bruikbaar als kantoor. Ook deze ruimte heeft weer openslaande deuren naar de tuin, bij een terras met buitenkeuken.

Een prominent element in de leefkeuken is de prachtige ‘zwevende’ eikenhouten trap naar de woonkamer op de eerste verdieping. Dit is deels een mezzanine, van waaruit je in de vide van de keuken kijkt, en naar de achtertuin met het lange zwembad. Deze kamer ligt midden tussen enerzijds de ouderslaapkamer met ‘en suite’ badkamer en anderzijds de drie slaapkamers voor de kinderen met een centrale badkamer. Die laatste vertrekken komen allemaal uit op een soort grote overloop ingericht als tv-kamer of game room. Deze kamer heeft een hoog raam voor daglicht vanuit de vide van de keuken beneden.

De riante ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer. Deze is voorzien van een luxe interieur (massief eikenhout), een meubel met waskom, een Grohe inbouw regendouche en een nis met wandcloset. De badkamer is belegd met een speelse vloer van geslepen kiezels, mooi contrasterend met de neutrale grijze tegels aan de wanden. Er is ook een groot ovalen bad, maar dat is buiten de badkamer in de slaapkamer geplaatst.

De drie andere slaapkamers meten elk ruim 12 m2 en liggen rond een centrale badkamer met inloopdouche, wandcloset en wastafel. Op de vloer leuke Franse tegeltjes. Overigens is deze hele verdieping, met uitzondering van de twee badkamers, voorzien van een Yuka laminaatvloer en hebben alle kamers grote kiep/kantelramen beveiligd met hardglazen balustrades. Door de geïntegreerde elektrische rolluiken voor alle ramen zijn gordijnen overbodig. Dit maakt alle kamers heel licht en zorgt voor een opgeruimde, strakke uitstraling.

Tot hier hebben we de extra woonruimte nog onbesproken gelaten. Deze ruimte wordt grotendeels ingenomen door een geheel autonome woonruimte met zelfs een eigen oprit en dito ingang aan de zijkant van het huis. Deze extra woonruimte omvat een woonkamer met compleet ingerichte open keuken, een slaapkamer en een badkamer. Bovendien heeft het een eigen, afgescheiden stuk tuin. Vandaar dat deze extra woonruimte geheel onafhankelijk gebruikt kan worden. Maar het is wél ook binnendoor bereikbaar, en wel via de technische ruimte die leidt naar de hal van het hoofdhuis.

Deze technische ruimte, die dus het hoofdhuis en de extra woonruimte verbindt, verdient extra aandacht, omdat het huis is voorzien van hypermoderne energiezuinige installaties. Waaronder een warmte-terugwinningssysteem met reinigingsfilters, een 400 liter warmtevat en een warmtepomp, alles van het topmerk Viessmann. Verder is er een waterontharder en aansluitingen voor wasmachine en droger, terwijl de kastenwand is voorzien van handige geïntegreerde wasrekken. De zorgvuldigheid en degelijkheid waarmee de installatie is gebouwd blijkt ook uit de zeer uitgebreide groepenkast, met voor alles een eigen groep. De woning is geïsoleerd volgens de (veel strengere) Duitse normen, met onder meer HR+++ beglazing en geïntegreerde elektrische rolluiken. De combinatie van topisolatie, zonnepanelen en het Viessmann vloerverwarmings- en koelsysteem zorgt dat het huis geheel energieneutraal is.

De woning is al indrukwekkend van zichzelf, en wordt dat nog meer door de slimme manier waarop het perceel is ingedeeld met onder meer een eigen oprit met elektrisch bedienbare poort voor de extra woonruimte. Deze separate woning heeft ook een eigen tuin, bereikbaar door grote glazen deuren in de woonkamer en afgescheiden van de tuin van het hoofdhuis met een hoge groenblijvende haag. Er is ook een eigen overkapping in de tuin. Indien gewenst kan deze tuin bij de tuin van het hoofdhuis getrokken worden door simpelweg de haag te verwijderen.

De achtertuin van de hoofdwoning is een oase van rust, met een keur aan volgroeide bomen en struiken, waaronder een hazelaar, amandelboompje, moeras-hibiscus, rode vlier, acer, appelboom, kersenboom, perenboom en een Japanse esdoorn. Een automatisch sproei- en beregeningssysteem met druppelslangen houdt alles in topconditie. Aan de zijkant van het huis is nog een overdekt terras met buitenkeuken en schuifpoort naar de voortuin, die is bedekt met grijs split. Hier is ook een houten berging.

De grote eye catcher in de achtertuin is natuurlijk het zwembad. Met de formaten 17 x 3,60 m en 140 cm diepte is het een zogenaamde ‘lap pool’, ideaal voor het trekken van baantjes. Het bad heeft een eigen warmtepomp waardoor je van april tot november comfortabel kunt zwemmen. De zwembadrand is in Indonesië vervaardigd van 6 cm dik massief hardsteen, en ook de skimmers zijn van natuursteen. De bijzondere Balinese natuursteen tegeltjes in het bad schijnen van nature een reinigende werking te hebben. Het is bijzonder dat voor het zwembad tegeltjes zijn gebruikt. Dat kan omdat het zwemwater altijd minimaal 5 graden blijft. De technische installatie van het zwembad staat in het bijgebouw tussen de twee tuinen. Het gaat om een onderhoudsvrij Dryden Aqua System, voor zwemmen in drinkwater. Dit bevat ook een antibacterieel filter met Auto Backwash Self Cleaning system. Geen omkijken naar!

Overigens heeft dit uit ecologisch hardhout opgetrokken en uitstekend geïsoleerde bijgebouw nog veel meer te bieden. Zoals een overdekt terras voor de extra woonruimte en met een deur die toegang biedt tot de mooie fitnessruimte met vloerverwarming en een sauna met een Tower kachel. Deze fitnessruimte is vanuit de beide tuinen toegankelijk.

Overigens zijn in bovenstaande een aantal zaken beschreven, die ter overname zijn. Raadpleeg hiervoor de lijst van zaken.

Je ziet, we raken bijna niet uitgesproken over de bouwkwaliteit en de hoogwaardige installaties van deze woning. Ook de ligging is prima, op vijf minuten fietsen van een winkelcentrum met supermarkt en andere winkels en op makkelijke fietsafstand van alle schooltypen en legio sportverenigingen. Met de auto ben je in een zeven minuten in het bruisende centrum van Den Bosch en zijn zowel de Amsterdamse Zuidas als het centrum van Rotterdam in een uur te bereiken.

We kunnen ons voorstellen dat je deze zeer luxe en goed geoutilleerde woning wel eens met eigen ogen wilt aanschouwen. Maak voor een bezichtiging snel een afspraak met ons kantoor.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF