Schijndel, Hopstraat 10

Verkocht
  • Inhoud totaal: woning 2044m³, bijgebouwen 555 m3
  • Woonoppervlakte: 490m², garage 148m², berging 15m²
  • Perceelsgrootte: 3867 m2
  • Bouwjaar: ca. 1881

Heerlijk rustig wonen met het hele gezin, midden in de natuur, en toch ook midden in de bebouwde kom van Schijndel? Kan dit? Ja, dat kan!

Mooie kans als je riant wilt wonen, midden tussen het groen, maar toch ook met alle voorzieningen op loop- of korte fietsafstand. Aan de Hopstraat in Schijndel staat deze stoere herenboerderij met een flinke lap grond in een bomenrijke tuin en met uitzicht op een weiland. Het lijkt hier net of je ergens op het platteland woont, maar deze zeer ruime woning ligt wél binnen de bebouwde kom van Schijndel, op maar een paar minuten fietsen van de grote winkelstraat.

Laten we eerst eens kijken naar de woning zelf. Het pand is in circa 1881 met de beste materialen gebouwd in opdracht van een welstandige herenboer, en biedt daarmee een zeer solide basis. Diverse authentieke elementen zijn bewaard gebleven, voor een rustiek tintje. Het betreft hier een cultuur historisch waardevol pand.

De laatste grote renovatie van de woning heeft plaatsgevonden in de jaren ’80. Het ligt voor de hand dat je als nieuwe eigenaar het interieur behoorlijk zult willen moderniseren. Eventueel met behoud van de rond 2012 gemoderniseerde badkamer met vloerverwarming op de begane grond.

Wat betreft de toekomstige indeling stelt de boerderij met haar ruim 500m2 woonoppervlak en fraaie lichtinval amper beperkingen aan je fantasie. Er zijn legio mogelijkheden, met een riante woonkamer, diverse (slaap)vertrekken en kantoorruimte op de begane grond. En desgewenst nog vier of vijf ruime slaap- en badkamers plus wellicht een groot kantoor of een sportzaal op de kapverdieping, bereikbaar via twee separate trappen naar flinke mezzanines. Het voormalige stalgedeelte beneden kan daarnaast eventueel gebruikt worden voor mantelzorg, praktijkruimte of B&B. Hoe dan ook… een goede architect likt zijn of haar vingers af bij de kans om dit klassieke pand aan te passen aan de eisen van de huidige tijd. Voor het zwembad hoef je overigens geen architect in te schakelen. Dit ligt er namelijk al. Evenals een tennisbaan, die echter al lange tijd niet gebruikt is. En uiteraard zijn er bij deze boerenwoning ook mogelijkheden voor een paardenweide.

De kamers op de kopse zuidkant van het pand kijken uit op de smalle Hopstraat en een groot weiland. Verder heb je vanuit alle vertrekken in de woning uitzicht op je eigen tuin. Op het perceel van circa 3.867m2 staan een bakhuisje (ook uit 1881) en een dubbele garage met aanpalende stalruimten, een zolder en een wijnkelder (circa 1982). De tuin is geheel omsloten en begroeid met een keur aan struiken en oude bomen, waaronder een mooie notenboom. Bij het bakhuisje is een sfeervol terras. De achtertuin is afgesloten van de voortuin en aan beide zijden van het huis toegankelijk via een poortje. Handig voor de veiligheid van huisdieren en kleinere kinderen. Langs de oprit in de bomenrijke voortuin is een mooie vijver met eenden.

Schijndel is een gezellige gemeente met zo’n 23.000 inwoners en alle voorzieningen die daarbij horen, natuurlijk inclusief verschillende scholen op elk niveau. Er is een actief verenigingsleven met alle denkbare sportclubs, van voetbal tot fitness. Bovendien ligt Schijndel lekker centraal in Brabant. Vanuit de Hopstraat rijd je in 20 minuten naar het bruisende centrum van Den Bosch, in 30 minuten naar het ASML Campus van Eindhoven en in 35 minuten naar hartje Tilburg. Moet je naar de Randstad? Via de A2 sta je binnen 50 minuten in het centrum van Utrecht.

Conclusie: Een boerderij als deze voelt als een luxe vakantiewoning voor het gehele gezin én heel veel aanhang en visite, maar dan voor 365 dagen per jaar. Ideaal voor een gezin met kinderen, die lekker actief kunnen spelen en zwemmen in de eigen tuin, en die veilig kunnen lopen of fietsen naar hun scholen, sportclubs en vrienden. Ook de boodschappen kunnen heel gemakkelijk even met de fiets. Je haalt binnen tien minuten verse croissantjes en lekker warm brood bij de bakker in de Hoofdstraat!

Wil je deze herenboerderij bezichtigen, neem dan contact met ons op.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
T: 073 657 34 44
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF